foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Precious Black
Precious Black Gundogs is een kleine kennel in het Groene Hart (Zuid Holland). In 2016 hebben wij ons eerste nestje Labradors gefokt volgens de strenge eisen van de Nederlandse Labrador Vereniging, Labrador Kring Nederland en de Raad van Beheer.Lees verder

Hallo,

Welkom op de site van Precious Black Gundogs - Labrador Retrievers!

Wij zijn Eric en Esther Laterveer. Al sinds 1991 werken wij met Labrador Retrievers. Onze eerste hond Nicky, een blonde Labrador teef was een hond van een boerderij en zonder stamboom. Nicky is ruim 13 jaar geworden.

Nadat Nicky overleden was kwam Basra, volledige naam "Benthe's Basra van de Berkenschutse". Basra was een mooie, lieve, zwarte reu. Helaas hebben we Basra op de jonge leeftijd van 8 maanden moeten laten inslapen.

Luca was onze volgende Labrador. Luca is een echte showhond. Wij zeggen altijd dat Luca op de wereld is om mooi en lief te zijn. Om Luca wat gezelschap te houden hebben we via de NLV een maatje voor hem gezocht.  Bess is een bruine Labrador teef. Zij is een zogenaamde "her-plaats" Labrador. Zij was bij de fokker aangehouden als fokteef en met 9 maanden bij ons komen wonen. Als we Bess ergens los hadden lopen en er was "wild" in de buurt dan wist zij het te vinden! Bess apporteert alles en heeft een enorme "will to please". Helaas luisterde ze dan ook "minder goed". Op advies van de KNJV zijn wij toen met jachttraining begonnen.

Daar hadden we zoveel plezier in dat we al snel een derde Labrador erbij namen. Dit is Chase geworden. De volledige naam van Chase is "Black Chase de Kroosthappers". Eric traint met Chase en hij heeft al diverse proeven gelopen met mooie resultaten.

Bess kon de druk van de KNJV A-training niet aan. Esther wilde echter toch nog verder trainen en dus hebben we Jade gekregen. De volledige naam van Jade is "Precious Jade de Kroosthappers". Zo was ook meteen de naam van onze kennel geboren: "Precious Black".

June is een teefje wat uit ons eerste nestje geboren is.De stamboom naam van June is Precious Black Gundogs Sweet April. Met June zijn we nu volop aan het trainen voor de jacht en jachtwedstrijden. June is in juni 2017 eerste geworden in de SJP-C van Biddinghuizen.

Wij zijn lid van de NLV - Nederlandse Labrador Vereniging, LKN - Labrador Kring Nederland en de KJV - Koninklijke Jagers Vereniging.